Secretele Frumuseții

RUTINA ULTIMĂ DE ÎNGRIJIRE CONFORM EXPERȚILOR

Cine nu vrea o piele frumoasă, strălucitoare și strălucitoare? Dar cu atât de multe produse diferite de pe piață, poate fi confuz să știm care să le folosim. În timp ce genetica o poate defini, alți factori influențează modul în care pielea ta răspunde la anumite produse. Acestea includ vârsta, clima, hormonii, dieta, stilul de viață, sarcina și chiar bolile și medicamentele. Pentru a răspunde la întrebările dvs. zilnice de îngrijire a pielii, am consultat clinicianul cutanat Mai Guillou de la COSMETIC 1 și Desiree Stordahl ″ Paula’s Choice Senior Research and Education Manager, care au împărtășit secretele industriei pentru pielea strălucitoare.

Tipuri de piele

RUTINA ULTIMĂ DE ÎNGRIJIRE CONFORM EXPERȚILOR

Pielea combinată este un amestec de gras și uscat


Pielea combinată este
un amestec de gras și uscat. Majoritatea persoanelor cu acest tip de piele observă că devin grase în zona T, unde porii lor sunt cei mai mari – pe nas, bărbie și frunte. Cu toate acestea, primesc și pete deshidratate sau piele fulgioasă. Și pielea combinată se schimbă foarte mult; vara, poate părea foarte uleios, în timp ce iarna, este uscat, iar modificările hormonale vor provoca deseori erupții. Mai Guillou ne-a împărtășit că cheia este menținerea unui echilibru între ceea ce aduce prea multă umiditate pe piele, spre deosebire de ceea ce nu aduce suficient. Este important să alegeți produsele de curățare potrivite, care să fie suficient de active pentru a avea un efect de curățare profundă, dar care sunt suficient de blând, astfel încât pielea să nu se simtă dezbrăcată.

Desiree de la Paula ́s Choice a recomandat că pielea combinată se descurcă bine cu produsele care au o consistență ușoară, care pot fi stratificate și adaptate pentru diferitele zone ale feței. Luați în considerare utilizarea unor formule absorbante de ulei pentru zonele uleioase și mai multe produse hidratante peste tot. În caz contrar, optează pentru o rutină de îngrijire a pielii care cade undeva la mijloc în ceea ce privește consistența. Produsele de curățare pe bază de geluri, tonerele cu lapte și serurile fluide funcționează excelent. În timpul zilei, aplicați seruri și creme hidratante care întăresc bariera pielii și îi cresc conținutul de apă, în timp ce nu hrăniți o zonă T grasă cu prea multe ingrediente nutritive. Cu toate acestea, pe timp de noapte, este important să utilizați produse de curățare, tonere și tratamente care vor continua să regleze supraproducția de sebum.

Piele grasă și predispusă la acnee


Piele grasă și
predispusă la acnee

Dacă ajungeți la sfârșitul zilei cu un film gras pe față, probabil că aveți tipul de piele grasă. Din păcate, acneea merge adesea mână în mână cu pielea grasă. Asta pentru că sebumul suplimentar captează celulele moarte ale pielii și resturile din foliculii de păr de pe față. Din fericire, cu produsele potrivite, pot fi tratate atât excesul de ulei, cât și acneea. Desiree recomandă să evite texturile ocluzive puternic emoliente și să se lipească de lichide, seruri ușoare, geluri sau consistențe fără greutate. Pielea grasă, predispusă la acnee, tinde să aibă o acumulare suplimentară de piele moartă la suprafață, care poate duce la o piele plictisitoare, pori înfundați și erupții.

Exfolierea este esențială pentru a preveni erupțiile; utilizați un produs cu BHA și AHA care va pătrunde adânc în porii dvs


Exfolierea este esențială
pentru a preveni erupțiile; utilizați un produs cu BHA și AHA care va pătrunde adânc în porii dvs. pentru a le elimina. Mai a explicat că un BHA popular este acidul salicilic și este bine cunoscut pentru pătrunderea prin apendicele pielii și dizolvarea conținutului de ulei. Prin urmare, ceea ce denumim congestie este tratat cu succes cu BHA. În schimb, acidul glicolic AHA ajută pielea să se regenereze, remodelându-se prin accelerarea reînnoirii celulare și a reorganizării epidermei, pentru a promova o piele mai netedă, mai plină, mai sănătoasă. Pielea grasă și cu tendințe acneice ar beneficia foarte mult de aceste ingrediente active, fie că este vorba de un produs de curățare, toner sau tratament de seară, iar acest lucru depinde foarte mult de pielea fiecărui individ. Nu uitați să curățați și să hidratați pielea de două ori pe zi.

Piele uscata

Pielea uscată nu produce suficient sebum, ceea ce înseamnă că se simte adesea uscată, strânsă și sensibilă


Pielea uscată nu
produce suficient sebum, ceea ce înseamnă că se simte adesea uscată, strânsă și sensibilă. Lipsa uleiului natural, cunoscut sub numele de „barieră lipidică”, îl poate face mai fragil și predispus la daune asupra mediului. Pielea uscată are multe cauze; în timp ce este de obicei genetic, deshidratarea sau expunerea la vreme rece o poate agrava. Desiree spune că utilizarea ceramidelor și a acidului hialuronic va ajuta la creșterea hidratării. Emolienții dovediți, cum ar fi uleiul de jojoba și untul de shea, vor revigora, de asemenea, bariera pielii.

Dacă aveți pielea uscată, este recomandat să utilizați exfolianți blândi, detergenți hidratanți care nu vor îndepărta umezeala și seruri de vitamina C care sunt proiectate pentru a trata straturile inferioare ale pielii. Mai remarcă faptul că produsele cosmeceutice de astăzi pot fi puternice și active și recomandă consumatorilor să solicite sfaturi profesionale pentru îngrijirea pielii. Ceea ce funcționează pentru o persoană nu va funcționa neapărat pentru alta. Acest lucru depinde în mare măsură de concentrația produsului, forma și nivelul său de PH.

Piele sensibila


Piele sensibila

Pielea sensibilă necesită multă îngrijire, deoarece tinde să se irite și să se inflameze foarte repede. Produsele blânde și hidratante cu ingrediente liniștitoare sunt ideale pentru acest tip de piele. Desiree a comentat: „Pentru pielea sensibilă, este vorba de a fi cât se poate de blând, fără parfum și de a folosi formule pline de agenți calmanți pentru a menține iritarea și roșeața la distanță. În același timp, nu doriți să faceți compromisuri în ceea ce privește beneficiile anti-îmbătrânire, astfel încât cheia este să găsiți ingrediente care să fie extrem de eficiente, dar reconfortante pentru piele. Antioxidanții precum beta-glucanul, extractul de lemn dulce și ceaiul verde și derivații săi sunt incredibil de benefici pentru pielea sensibilă.

Mai Guillou ne amintește că primul pas pentru tratarea pielii sensibile sau reactive este diagnosticul corect


Mai Guillou ne
amintește că primul pas pentru tratarea pielii sensibile sau reactive este diagnosticul corect. Tulburările inflamatorii ale pielii sunt largi și cu îngrijirea și tratamentele potrivite pot fi gestionate. Ea sfătuiește că pentru a întări pielea, este esențial să reparați bariera pielii. Odată restaurat, acesta va putea ține mai bine apa, iar reînnoirea celulară va funcționa într-un mod mai sănătos. În plus, dacă aveți acest tip de piele, ar trebui să limitați timpul la soare, deoarece pielea sensibilă tinde să ardă rapid.

Rutina de dimineață a îngrijirii pielii

O parte din rutina de dimineață a îngrijirii pielii va depinde de tipul de piele


O parte din
rutina de dimineață a îngrijirii pielii va depinde de tipul de piele. Cu toate acestea, există câțiva pași pe care toată lumea ar trebui să îi includă la începutul zilei. În primul rând este un produs de curățare, deoarece este posibil să aveți celule moarte ale pielii, bacterii, sudoare și produse care persistă pe față. Dacă utilizați un ulei pentru față noaptea, utilizați un detergent pe bază de ulei dimineața pentru a vă asigura că excesul este eliminat. Apoi, aplicați un toner pentru a vă echilibra pielea pentru o zi. Tipurile de piele predispuse la acnee și uleioase ar trebui să includă întotdeauna acest pas. În cele din urmă, utilizați un ser de vitamina C, o cremă hidratantă și un produs de protecție solară. Dacă doriți să vă apărați pielea de efectele poluanților, cum ar fi evacuarea automată, smogul și particulele mici din aer, Desiree vă sfătuiește să utilizați o rutină plină de antioxidanți dovediți (glutation, alge brune și polifenoli din struguri doar pentru a numi un puține) și o protecție solară bogată în antioxidanți ca ultimul pas de îngrijire a pielii dimineața.

Rutină de seară

Unele ingrediente pentru îngrijirea pielii vă fac tenul mai susceptibil la daune provocate de soare, motiv pentru care sunt mai bine să le aplicați înainte de a merge la culcare


Unele ingrediente pentru
îngrijirea pielii vă fac tenul mai susceptibil la daune provocate de soare, motiv pentru care sunt mai bine să le aplicați înainte de a merge la culcare. Rutina dvs. de îngrijire a pielii de seară este, de asemenea, momentul perfect pentru a utiliza creme și seruri mai grele, deoarece vor avea mult timp să se scufunde în timp ce dormiți. Porniți procesul prin curățare dublă; asta înseamnă să îndepărtezi machiajul cu un tip de demachiant, apoi să folosești un al doilea produs pentru a-ți curăța fața. Dacă aveți un tip de piele grasă, utilizați un toner pentru a echilibra nivelul pH-ului pielii. O dată sau de două ori pe săptămână, schimbați tonerul cu o mască de față. După curățare și tonifiere, pielea dvs. este pregătită pentru tratamente precum seruri, retinol sau AHA și BHA și creme pentru ochi. În cele din urmă, aplicați o cremă de noapte sau o cremă hidratantă pentru a bloca umezeala. Dacă doriți să revigorați fermitatea pielii, Desiree vă sugerează să utilizați peptide și să mergeți la Niacinamidă dacă vă confruntați cu porii măriți.

Rutina de îngrijire a pielii în timpul sarcinii

În timpul sarcinii, nivelul hormonilor din corp se modifică și acestea au un impact direct asupra pielii unei femei


În timpul sarcinii,
nivelul hormonilor din corp se modifică și acestea au un impact direct asupra pielii unei femei. Modificările variază în rândul femeilor, unele dezvoltând acnee la adulți, pigmentare – numită melasmă – sensibilitate și roșeață. Există, de asemenea, ingrediente comune pentru îngrijirea pielii pe care ar trebui să le evitați în timpul sarcinii, inclusiv retinolul și utilizarea frecventă a acidului salicilic, scoarță de salcie, parabeni, hidrochinonă și uleiuri esențiale. Îngrijirea pielii trebuie modificată în timpul sarcinii și alăptării pentru a răspunde schimbărilor tranzitorii care apar în corpul nostru, care la rândul lor afectează sănătatea pielii noastre. Desiree sugerează mai întâi consultarea medicului dumneavoastră. Ea recomandă adăugarea de produse bogate în acizi grași omega pentru a ajuta la întărirea suprafeței pielii – ceva de care poate beneficia orice tip de piele pe măsură ce trece prin schimbări.

Anti îmbătrânire

Există șase elemente principale pe care trebuie să le includeți în rutina dvs


Există șase elemente
principale pe care trebuie să le includeți în rutina dvs. pentru a vă menține pielea arătând cât mai bine la fiecare vârstă. În primul rând, protecția solară cu spectru larg este o necesitate, deoarece prima cauză a deteriorării pielii este cauzată de expunerea la soare. Apoi, reduceți liniile fine și ridurile cu vitamina C, care ajută la stimularea producției de colagen. Retinolul și niacinamida sunt, de asemenea, ingrediente vitale care vă vor face pielea să pară mai fină și mai fermă, reducând în același timp pigmentarea legată de vârstă. S-a demonstrat că exfolierea cu AHA stimulează creșterea straturilor superioare ale pielii. În cele din urmă, peptidele de cupru au proprietăți antioxidante și antiinflamatoare stimulând în același timp producția de colagen. Asta înseamnă că pielea ta va arăta mai plină și va avea o elasticitate îmbunătățită.

Cicatrici ale acneei

Cei care au suferit de acnee severă sunt adesea lăsați cu indentări permanente și o textură aspră a pielii cunoscută sub numele de cicatrici ale acneei


Cei care au
suferit de acnee severă sunt adesea lăsați cu indentări permanente și o textură aspră a pielii cunoscută sub numele de cicatrici ale acneei. Chisturile acneice cauzează cicatricile prin distrugerea țesutului pielii; atunci când în cele din urmă se rup, spațiul pe care l-au ocupat nu se vindecă, lăsând pielea cu un aspect necuprins. Dermatologii clasifică tipurile de cicatrici în funcție de formă și de cât de adânc pătrund în piele. Mai explică faptul că tratamentul cicatricii acneei încorporează de obicei modalități care au un efect în reglarea producției de colagen pentru regenerarea și remodelarea țesuturilor.

COSMETIC 1 oferă o gamă largă de tratamente diferite, de la peelinguri chimice variabile la lumini cu LED-uri, lumină intensă a pulsului, precum și ablativ și non-lasere. În timpul consultației, veți primi un plan de tratament și o rutină specifică de îngrijire a pielii, adaptată tipului și stării de piele. Acidul azelaic, retinolul, cojile chimice și tratamentele anti-cicatrici pot reduce textura inegală și pot trata decolorarea.