Secretele Frumuseții

CUM SE CURĂȚĂ PERII ȘI PENTENIȚI

La fel ca periile de machiaj, periile și pieptenele trebuie curățați în mod regulat – dincolo de simpla extragere a firelor de păr rătăcite încorporate în perie. Știați că peria dvs. de păr prinde praf, balsam, ulei, produs pentru păr (cum ar fi șamponul uscat) și alți germeni la care nu doriți să vă gândiți? Gândiți-vă, cu cât părul este mai murdar între spălări, murdăria se transferă apoi pe peria de păr. Un fel de dezgustător nu?

Știați că o perie curată, în special o perie rotundă sau peria cu care vă folosiți pentru a vă arde părul, vă va permite să obțineți mult mai multă tensiune în păr, permițându-vă să creați o netezime și o strălucire mai bune în timpul uscării?

CUM SE CURĂȚĂ PERII ȘI PENTENIȚI

Dar cum vă curățați corect periile de păr? Am cerut unor experți în domeniul părului sfaturile și trucurile pentru a ne asigura că instrumentele lor cele mai importante rămân curate


Dar cum vă
curățați corect periile de păr? Am cerut unor experți în domeniul părului sfaturile și trucurile pentru a ne asigura că instrumentele lor cele mai importante rămân curate.

Cum se curăță periile de păr

Curățarea periilor cu palete


Curățarea periilor cu
palete

Apa se poate bloca sub perna unei perii cu palete, deci probabil este mai bine să nu curgă prea des sub apă. Dacă peria este foarte murdară, spălați-o ca mai sus, dar lăsați mult timp să se usuce. Majoritatea periilor cu palete au o gaură în ele, așa că încercați să nu obțineți apă în gaură. Alternativ, puteți utiliza această gaură pentru a stoarce apa!

Pentru a curăța fără a folosi apă, frecați o perie rotundă de-a lungul pensulei pentru a îndepărta praful și firele de păr


Pentru a curăța
fără a folosi apă, frecați o perie rotundă de-a lungul pensulei pentru a îndepărta praful și firele de păr. Dacă faceți acest lucru în mod regulat, nu va trebui să vă spălați cu apă, rezultând în apă prinsă.

Curatarea pieptenilor

Îndepărtați firele libere cu degetele, apoi spălați-le sub apă caldă folosind șampon


Îndepărtați firele libere
cu degetele, apoi spălați-le sub apă caldă folosind șampon. Este posibil să trebuiască să curățați dinții (uneori pieptenele adună praf), iar o periuță de dinți este ideală pentru aceasta.
Clătiți șamponul sub apă caldă și uscați-l cu uscătorul.

Perii de curățare (inclusiv perii rotunde)

Folosiți 2 perii și frecați-le împreună pentru a îndepărta firele de păr


Folosiți 2 perii
și frecați-le împreună pentru a îndepărta firele de păr. Dacă nu aveți 2 perii, utilizați un pieptene dinte larg.
După îndepărtarea tuturor firelor de păr libere, treceți peria sub apă caldă și șamponați ușor.
Se clătește șamponul și se usucă pentru a se usca. Dacă aveți o perie de lemn, lăsați-o să se usuce în mod natural, deoarece uscarea prea rapidă poate împărți lemnul.
Ușor nu?

Dar ce zici dacă ești peria de păr din lemn sau plastic? L-am întrebat pe bărbatul în care am încredere cu tăierea părului meu, Barney Martin din Barney Martin Hairdressing & Pantene Ambassador despre sfaturile sale pentru curățarea periilor de lemn și plastic.

Curățarea plasticului și a altor perii din lemn


Curățarea plasticului și
a altor perii din lemn

Pentru a scăpa de produsele de coafură construite pur și simplu puneți-le în apă caldă cu săpun, apoi agitați-le și atingeți-le pentru a scoate cât mai multă apă și lăsați-le pe un prosop până când sunt complet uscate.

Curățarea periilor de lemn sau de mistreț


Curățarea periilor de
lemn sau de mistreț

Dacă aveți perii din lemn sau de mistreț, trebuie să fiți extrem de atenți atunci când le curățați, deoarece lemnul se poate deteriora dacă este lăsat în apă. În schimb, utilizați o cârpă umedă pentru a le șterge și tratați-le cu grijă.

Potrivit lui Barney, dacă sunteți dispus să vă relaxați puțin pe periile de păr luxoase de top de la Mason Pearson, acestea vin cu propria perie de curățat


Potrivit lui Barney,
dacă sunteți dispus să vă relaxați puțin pe periile de păr luxoase de top de la Mason Pearson, acestea vin cu propria perie de curățat. La indemana. Dar încă nu am putut justifica prețul, chiar dacă prietenii mi-au spus că sunt uimitori. Intr-o zi.

Cât de regulat ar trebui să vă curățați periile de păr?

Aș programa curățarea periilor de păr la fiecare două săptămâni – în aceeași perioadă în care ar trebui să vă curățați și pensulele de machiaj


Aș programa curățarea
periilor de păr la fiecare două săptămâni – în aceeași perioadă în care ar trebui să vă curățați și pensulele de machiaj. Durează doar câteva minute și apoi totul se poate usca împreună.